Alles wat je moet weten over een nep tattoo kopen.

Waar kan je een nep tattoo kopen?

Nep tattoos zijn perfect voor een feestje, voor mensen die een tattoo willen proberen voordat zij 'm echt zetten of als lichaamsversiering voor een festival. Het is dé manier om een tattoo te nemen, zonder dat er permanente gevolgen aan verbonden zitten. Er zijn talloze redenen om een nep tattoo te kopen. Een nep tattoo kopen? In deze blog vertellen we je welke soorten nep tattoos er bestaan, waar je een nep tattoo kunt kopen en waar je op moet letten. 

Welke soorten nep tattoos zijn er?

Voordat we een nep tattoo kopen, moeten we natuurlijk eerst weten welke soorten nep tattoos er bestaan. 

We kunnen twee soorten nep tattoos onderscheiden. 

  1. Plaktattoo. De meest bekende soort nep tattoo is de plaktattoo. Iedereen kent het wel, vroeger zaten ze bij een zak chips. Tegenwoordig kun je plaktattoos online bestellen én meestal personaliseren naar eigen wens. De plaktattoo wordt als een soort sticker op de huid aangebracht, door de plaktattoo tegen de huid aan te drukken met een nat washandje. Het voordeel van een plaktattoo is dat je hem makkelijk kunt aanbrengen, direct resultaat ziet én eenvoudig ook weer kunt verwijderen. Het nadeel van een plaktattoo is dat ze snel weer verdwijnen en het vaak wel te onderscheiden is van een echte tattoo. Bij ons kun je plaktattoos personaliseren, dit stelt jou in staat een echte tattoo eerst een paar dagen te proberen voordat je 'm echt laat zetten. Zo sta je zeker weten achter je keuze, wel zo fijn toch?
  2. Semi-permanente tattoo. Deze soort nep tattoo is gemaakt van de jagua plant. Een tropische plant, die veel voorkomt in Noord- en Zuid-Amerika. Het bijzondere aan deze nep tattoo is dat hij daadwerkelijk in de huid trekt. Daarbij is het zo dat je de tattoo direct na het bevestigen vrijwel niet kunt zien. Omdat de tattoo in de huid trekt en gaat reageren op de collageen in je huid, heeft deze 48 uur nodig om zich te ontwikkelen tot een zichtbare tattoo. Deze soort nep tattoos kunnen tot wel 2 weken blijven zitten. Het voordeel van een semi-permanente tattoo is het feit dat deze veel langer blijft zitten dan de plaktattoo én veel realistischer oogt. Nadeel van deze nep tattoo is dat ie echt wel een tijdje blijft zitten en niet eenvoudig tussentijds te verwijderen is. Eenmaal aangebracht betekent dus echt wel 1 - 2 weken zichtbaar op je huid. 

Waar koop je dan een nep tattoo?

Nu we weten welke soorten nep tattoos er bestaan is het tijd om te achterhalen waar je een nep tattoo kunt kopen. Ga je een nap tattoo kopen? Nep tattoos kun je op twee manieren kopen:

  1. In feestwinkels. Er zijn in Nederland diverse feestwinkels waar je carnavalsverkleding, verjaardagsversiering, etc. kunt kopen. Deze winkels verkopen over het algemeen ook nep tattoos, meestal de plaktattoos. Je kunt fysiek langs om jouw gewenste tattoo aan te schaffen. 
  2. Online. Op websites zoals die van ons kun je nep tattoos online bestellen. Wij zijn gespecialiseerd in nep tattoos, waardoor je bij ons (en natuurlijk bij andere online nep tattoo winkels) terecht kan voor een breed aanbod én vaak ook gepersonaliseerde nep tattoos. Je hebt ruim de keuze uit te personaliseren én standaard ontwerpen, meestal ontworpen door echte tattoo-artiesten. 

Waar let je op bij een nep tattoo kopen?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het kopen van een nep tattoo. Wij hebben de belangrijkste punten voor je in kaart gebracht. 

  1. Soort nep tattoo. Wees bewust van de verschillen die we eerder benoemd hebben én maak voor jezelf duidelijk welk type nep tattoo het beste bij je wens past. Wil je bijvoorbeeld een tattoo voor slechts één avond of wil je een tattoo met je eigen tekst? Dan is de plaktattoo het meest geschikt voor jou. Wil je liever een tattoo die realistischer oogt en langer meegaat, dan moet je echt bij de semi-permanente tattoos kijken. 
  2. Gebruik van natuurlijke materialen. Bij tattforaweek maken we enkel gebruik van natuurlijke materialen, zodat ook mensen met een gevoelige huid geen irritaties krijgen na het aanbrengen. Helaas is dit niet bij iedere online winkel het geval, let dus goed op of er gebruik is gemaakt van natuurlijke materialen. Bij twijfel neem je contact op met de winkeleigenaar, want je wilt voorkomen dat je huid geïrriteerd raakt. 
  3. Reviews. Kijk altijd of er reviews aanwezig zijn bij de nep tattoos die de online winkel aanbiedt. Hierdoor weet je of je de winkel kunt vertrouwen én of mensen tevreden zijn met de aangeschafte nep tattoos. Bij tattforaweek zijn we trots op onze klanttevredenheid. Op basis van 126 reviews scoren we gemiddeld 5 sterren. 
  4. Levertijd. Helaas zijn er veel aanbieders die rechtstreeks vanuit China leveren. Je kunt deze partijen herkennen, doordat de levertijd doorgaans langer is dan een week. De kwaliteit van de nep tattoos is veelal slechter én je huid raakt sneller geïrriteerd. Voorkom dit en koop bij een partij die binnen een week levert, zoals tattforaweek. 

Conclusie

Het is belangrijk om je goed in te lezen, voordat je een nep tattoo gaat kopen. Er zijn verschillende zaken waar je rekening dient te houden bij een nep tattoo kopen. Lees bovenstaande tips en doe er je voordeel mee. Experimenteer met tattoos en kom erachter of een echte misschien wel iets voor jou is!

Powrót do blogu