4 tips om jouw tijdelijke tattoo te verwijderen

Tips voor het verwijderen van een tijdelijke tattoo

Tijdelijke tattoos zijn leuk voor een feestje, om een tattoo te proberen voordat je 'm echt zet of gewoon als tijdelijke versiering van je lichaam. Het tijdelijke karakter van een tattoo spreekt de meeste mensen aan. Je kunt ervaren hoe het is om een tattoo te hebben en je lichaam versieren, zonder permanente gevolgen. Ondanks dat een tijdelijke tattoo slechts een korte periode op je huid blijft zitten, kan het voorkomen dat je de tijdelijke tattoo eerder wilt verwijderen. Je hebt bijvoorbeeld een zakelijk event, je moet naar je schoonouders of je wilt simpelweg weer van de tijdelijke tattoo af. In deze blog bespreken we de tips waarmee jij je tijdelijke tattoo direct kunt verwijderen. Dus ben je klaar met die tijdelijke tattoo of moet ie gewoon echt weg, laten we dan samen de tijdelijke tattoo verwijderen. 

Een tijdelijke tattoo verwijderen kan soms lastig zijn

Vooral de semi-permanente tattoos zijn lastig te verwijderen. Ze trekken echt in de huid, waardoor je de tattoo niet eenvoudig kunt bewerken met make-up remover, huidolie of tape. In deze blog hebben we alle mogelijke methode op een rijtje gezet zodat jij je tijdelijke tattoo verwijderen kunt.

4 tips om jouw tijdelijke tattoo te verwijderen

  1. Schrobben van de huid. Breng een beetje huidolie of scrub aan op de plek waar jij de tijdelijke tattoo bevestigd hebt. Pak vervolgens een washandje of klein handoekje en schrob de tattoo eraf. Je zult merken dat de tijdelijke tattoo al snel vervaagt. Spoel de olie of scrub en de tattoo-resten weg met water en zeep. Je bent weer klaar om tattoo-vrij op pad te gaan!
  2. Verwijderen met tape. Ja, je leest het goed. Het is mogelijk om je tijdelijke tattoo met tape te verwijderen. Allereerst pak je een stuk tape, knip deze af en breng het aan op de plek waar jij de tijdelijke tattoo bevestigd hebt. Zorg ervoor dat het stukje tape goed hecht aan de tijdelijke tattoo. Trek de tape vervolgens van de huid af en je zult zien dat de tattoo meekomt. Herhaal dit totdat de tattoo compleet verwijdert is. Waarschuwing: doe dit niet op plekken met veel haar, dit kan enorm pijnlijk zijn!
  3. Gebruik van een vette crème. Breng een dikke laag crème aan op de plek waar jij de tijdelijke tattoo hebt gezet. Laat het goed een uur inwerken. Haal vervolgens de tattoo-resten én crème weg met wat water en zeep. En voilà, je tattoo is verdwenen!
  4. Nagellakremover. Voor de hardnekkigste tijdelijke tattoos kun je nagellakremover gebruiken. Heb je alles geprobeerd en lijkt niks te werken? Doe dan een beetje nagellakremover op een watje en schrob over de tijdelijke tattoo heen. Je zult merken dat de tattoo begint te vervagen. Herhaal dit proces een aantal keer en je tijdelijke tattoo verdwijnt als sneeuw voor de zon. 

    Conclusie

    Ondanks dat een tijdelijke tattoo kort op je huid zit, kan het voorkomen dat je de tattoo eerder verwijderen wilt. Met bovenstaande tips kun je de tijdelijke tattoo snel, effectief en op een veilige wijze verwijderen. Kies voor de tip die het beste bij jou huid past en waarvoor je de benodigdheden in huis hebt. Succes met het verwijderen. En mocht je weer toe zijn aan een leuke tijdelijke tattoo, vergeet dan niet even naar onze producten te kijken!

    Tilbage til blog