Ga je voor een echte of neppe tattoo?

Nep tattoos vs. echte tattoos

Tattoos zijn dé manier om je lichaam te versieren. Als je dit leest, ben je je waarschijnlijk nog druk aan het oriënteren. Je denkt na over de stijl van de tattoo, het formaat, eventueel het lettertype, de kleur en ga zo maar door. De keuze is eindeloos en dat maakt het zo ontzettend lastig om een knoop door te hakken. De een is vastberaden en soms zelfs ietwat impulsief, de ander zoekt rustig uit welke tattoo bij hem of haar past en experimenteert eerst met nep tattoos. Geen goed of fout en de keuze ligt volledig bij jou. Om je op weg te helpen, nemen we je vandaag mee in de voor- en nadelen van echte & neppe tattoos. 

Nep tattoos

Nep tattoos zijn dé oplossing voor mensen die hun lichaam willen versieren voor bijvoorbeeld een feestje of een tattoo willen proberen voordat ze 'm echt zetten.  Ervaren hoe het is om een tattoo te hebben, zonder dat er permanente gevolgen aan verbonden zitten. 

Voordelen van nep tattoos

Flexibiliteit

Nep tattoos zijn er in vele kleuren, ontwerpen en maten. Je kunt eindeloos experimenteren met honderden designs. De tattoo verdwijnt na verloop van tijd weer, je kunt dan direct weer een nieuw ontwerp proberen. 

Geen permanente gevolgen

Nep tattoos hebben een tijdelijk karakter. Ze zijn niet blijvend. Je kunt hierdoor ervaren hoe het is om een tattoo te hebben, zonder een permanente toewijding. 

Pijnloos

Een echte tattoo zetten wordt door vele mensen als pijnlijk ervaren. Een nep tattoo zetten doet geen pijn, je voelt hier helemaal niks van. 

Kosten

Een nep tattoo is veel voordeliger dan het zetten van een echte tattoo. 

Tattoo proberen

Je kunt een tattoo eerst proberen, voordat je hem echt laat zetten. Een nep tattoo helpt je bij de keuze voor een echte tattoo. Sta 100% zeker achter je keuze, dit kan alleen door de tattoo eerst een tijdje te proberen. Nep tattoos bieden hiervoor de perfecte oplossing. 

Nadelen van nep tattoos

Tijdelijk

Zoals vanzelfsprekend is een nep tattoo tijdelijk, na verloop van tijd zal de tattoo weer verdwijnen. 

Onrealistisch

In sommige gevallen ogen nep tattoos niet realistisch. Je ziet dat het om een nep tattoo gaat, dit is niet de look waar je voor wilt gaan. Ga voor een semi-permanente tattoo, deze ogen realistisch, zijn enorm gedetailleerd én zijn niet van echt te onderscheiden. 

Persoonlijke betekenis

Bij vele aanbieder kun je geen persoonlijke betekenis koppelen aan een nep tattoo, omdat je simpel weg geen eigen nep tattoo kunt laten maken. Bij tattforaweek kun je een tattoo laten maken met jouw eigen afbeelding, ontwerp of tekst. Klik hier voor mee informatie over gepersonaliseerde nep tattoos. 

Echte tattoos

Echte tattoos zijn er voor de personen die definitief achter hun keuze staan én permanent hun lichaam willen versieren. Belangrijk dat je 100% achter je keuze staat, voordat je een echte tattoo zet. Tattoos zijn permanent en alleen op een pijnlijke manier te verwijderen. 

Voordelen van echte tattoos

Duurzaamheid

Echte tattoos gaan enorm lang mee. Je zet ze en hebt er tientallen jaren profijt van. Enerzijds is dit een voordeel, anderzijds kan dit nadelig zijn. Het kan namelijk voorkomen dat je na een aantal jaar niet meer achter je keuze staat.

Detail en complexiteit

Echte tattoos worden gezet door tattoo-artiesten. Deze zijn vaak in staat om enorm complexe en gedetailleerde ontwerpen te realiseren. Voorheen was dit bij nep tattoos niet mogelijk, met de komst van semi-permanente tattoos kun je nu ook ultra-gedetailleerde nep tattoos bestellen. 

Nadelen van echte tattoos

Permanente gevolgen

Een echte tattoo is permanent. Dit vereist een zorgvuldige overweging. 

Pijn en risico's

Het zetten van een tattoo wordt door vele mensen als pijnlijk ervaren en is niet zonder risico. Je kunt een infectie oplopen tijdens het zetten van een echte tattoo. 

Kosten

Het is vaak prijzig om een echte tattoo te zetten. 

Kies het type tattoo dat bij jou past

Zorg dat de keuze bij jou past. Ben je enorm impulsief? Dan is het aan te raden om eerst te experimenteren met nep tattoos. Sta je achter je weloverwogen keuze en heeft je tattoo een speciale betekenis? Dan kun je voor een echte tattoo gaan. Wij raden je altijd aan om eerst nep tattoos te proberen, want alleen dan kun je weloverwogen keuzes maken. Welke keuze je ook maakt, zorg ervoor dat je je tattoos met trots draagt!

Tilbage til blog