Van plan om een roos tattoo te zetten?

Alles wat je moet weten over een roos tattoo

Misschien wel de populairste tattoo die er bestaat, de roos tattoo. Wie kent er nu niet iemand die een roos op zijn lichaam getatoeëerd heeft. Velen verwerken de roos in een sleeve, andere zetten een roos als losse tattoo. Alles is mogelijk. Een roos tattoo kan meerdere betekenissen hebben. In deze blogpost vertellen we je meer over de betekenis, helpen we je bij het maken van de juiste keuze en vertellen we waarom je eerst een tijdelijke roos tattoo moet proberen. 

Betekenis van een roos tattoo

Een roos tattoo heeft voor ieder een eigen betekenis. We hebben de meest bekende betekenissen van de roos tattoo op een rijtje gezet. 

Liefde

Iedereen kent de roos als symbool voor de liefde. Zo geven mensen met Valentijn of een jubileum van een relatie over het algemeen rozen aan hun partner. Wil jij je liefde voor een bepaalde persoon vereeuwigen? Dan is een roos tattoo echt iets voor jou. 

Schoonheid

De roos wordt vaak gezien als een perfecte roos en staat hierdoor symbool voor schoonheid. 

Transformatie en groei

De ontwikkeling van een knop naar een prachtige roos symboliseert transformatie en groei. Heb jij persoonlijke groei doormaakt of bepaalde obstakels in het leven overwonnen? Dan kan een roos tattoo je daaraan helpen herinneren. 

Herinnering van een dierbare

Een roos kan symbool staan voor het verlies van een dierbare. Heb je afscheid genomen van een belangrijk persoon in jouw leven en wil je dit eindelijk een plek geven? Zet een roos tattoo om je liefde voor die persoon te vereeuwigen en jouw dierbare te herdenken. 

Kies een roos tattoo die bij jou past

Het zetten van een roos tattoo heeft permanente gevolgen, een tattoo is blijvend. Zorg daarom dat je een weloverwogen keuze maakt. Denk na over de volgende zaken. 

Ontwerp en kleur van de roos tattoo

Er zijn velen ontwerpen voor de roos tattoo beschikbaar. Denk na over het ontwerp en de kleur die bij jou past. Ga je voor minimalistisch of liever een complex design? Ook moet je je afvragen of je gaat voor zwart-wit of dat je liever de kleur van de roos benadrukt. 

Plaats van de roos tattoo

Denk goed na over de plaats van de tattoo. Een permanente tattoo is lastig af te dekken, denk daarom goed na over de locatie. Wil je de tattoo laten zien of juist liever niet?

Grootte van de roos tattoo

De grootte van de roos tattoo hangt af van je persoonlijke voorkeur en de gekozen plaats. Denk na over de mate waarin je de tattoo zichtbaar wilt hebben en zorg ervoor dat de tattoo in verhouding is. 

Probeer eerst een tijdelijke roos tattoo

Een tattoo heeft permanente gevolgen. Twijfel je nog over de keuze van jouw roos tattoo? Dan raden we je altijd aan om eerst te experimenteren met tijdelijke roos tattoos. Wat zijn nou de voordelen van een tijdelijke roos tattoo?

Flexibiliteit

Experimenteren met een roos tattoo, zonder permanente gevolgen. 

Pijnloos

Ervaren hoe het is om een roos tattoo te hebben, zonder de pijn van een permanente tattoo te ervaren. 

Kosten

Een nep tattoo is vele malen goedkoper. Dus wil je tijdelijk je lichaam versieren of ben je er niet helemaal uit, kies dan altijd voor een tijdelijke roos tattoo. 

Top 5 tijdelijke roos tattoos

Om je keuze te vergemakkelijken hebben we de 5 populairste tijdelijke tattoos op een rijtje gezet. 

  1. Roos tattoo.
  2. Rozenstruik tattoo.
  3. Rozen tattoo.
  4. Roosje tattoo.
  5. Bloeiende rozen tattoo.

Sta achter je keuze

Een roos tattoo is meer dan alleen een mooie tattoo; het heeft een bepaalde betekenis en kan echt ergens voor staan. Of je nu kiest voor een permanente tattoo of begint met een neppe versie, zorg ervoor dat het iets is waar je trots op kunt zijn en dat het een verhaal vertelt dat je wilt delen.

Tilbage til blog