Manieren om een nep tattoo te maken

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een nep tattoo nemen. Bijvoorbeeld om te kijken hoe een tattoo er op een bepaalde plek uit zou zien, voordat ze een echte tattoo nemen. Misschien wel als tijdelijke versiering voor een feest of evenement. Daarnaast is het voor sommigen een manier om hun uiterlijk op een leuke manier te veranderen, zonder de blijvende impact van een echte tattoo.

Wees wel voorzichtig als je een nep tattoo maakt om ervoor te zorgen dat je de huid niet beschadigt en hygiënische praktijken volgt om infecties te voorkomen.

Hoe maak je een nep tattoo?

Op diverse manieren kun je een nep tattoo maken. Hieronder benoemen we de meest voorkomende manieren. 

Gebruik van tattoo-papier

Deze nep tattoos worden op een speciale papiersoort geprint, waarna men een laag lijm aanbrengt met een spatel. Vele mensen kennen deze nep tattoos van vroeger, je kreeg ze bijvoorbeeld bij de chips. Bij tattforaweek.nl gebruiken we eenzelfde soort manier, we drukken gepersonaliseerde nep tattoos met tekst op professionele tattoo papier. De speciale printer zorgt voor haarscherpe tatoeages. Ontdek hier onze nep tattoos, waarbij je jouw eigen tekst tattoo kunt maken. 

Gebruik speciale tatoeage-verf

Er zijn speciale verven die speciaal zijn ontworpen om op de huid te worden gebruikt en lijken op echte tattoos. Gebruik een kleine, fijne kwast om de verf aan te brengen en ontwerp het zoals je wilt. Laat de verf drogen voordat je de huid aanraakt om te voorkomen dat het vervaagt.

Maak een tatoeage van henna

Henna is een plantaardige verf die wordt gebruikt om tijdelijke tatoeages te maken. Je kunt henna-verf kopen in poedervorm en het mengen met water tot een dikke pasta. Gebruik een kleine spuitfles of een kleine kwast om het ontwerp op de huid aan te brengen. Laat het een paar uur zitten voordat je het verwijdert en geniet van de rode, oranje of bruine kleur.

Meer weten over de redenen waarom mensen een nep tattoo nemen? RTL nieuws vertelt je hier meer over in hun onderzoek. Klik hier

Zurück zum Blog